Bilgilendirme!
Tüm Siparişlerde Kargo Ücretsizdir!
Propia Sivilce Ve Siyah Nokta Karşıtı Bakım Seti Alımlarına Peluş Çanta Hediye!

Akne Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Gerçek

Akne dünya nüfusunun %85'inden fazlasını etkileyen bir cilt sorunudur. Ergenlik çağındaki gençler ve yetişkinler arasında son derece yaygındır. Akneler hakkında birçok ilginç gerçek ve mit vardır. Burada, akne hakkında bilmediğiniz en ilginç gerçeklerden bazılarına yer vereceğiz.

ASLINDA AKNE OLUŞUMUNUN BİR NEDENİ VARDIR.

Aslında akne oluşumunun nedeni yağ bezlerinizin çok fazla sebum üretmesi ve gözeneklerinizin kir ve ölü cilt hücreleri ile tıkanmasıdır.   

STRESİN AKNEYE NEDEN OLDUĞUNU SÖYLEMEK İÇİN YETERLİ ARAŞTIRMA YOKTUR.

Çoğu zaman, stresin ciltte sivilce oluşumuna neden olduğuna inanılmaktadır. Ne yazık ki, stresin akneye neden olabileceğini gösteren yeterli tıbbi araştırma yoktur. Ancak araştırmalar göstermektedir ki zaten sivilceniz varsa stres onları daha da kötüleştirebilir. Araştırmacılar, bir kişi stres altındayken akne dahil tüm yaraların iyileşmesinin çok daha yavaş olduğunu bulmuşlardır.  

AKNE TEDAVİSİNDE İSTİKRARLI OLMAK ÖNEMLİDİR.

Sabırsızlık, akne ile mücadelede başarısızlığın en önemli nedenlerinden biridir. Çoğu zaman akne tedavisi görenler hemen sonuç alamazsa cilt bakım rutinini veya tedavi sürecini yarıda bırakma eğilimine girebilir. Fakat istikrarlı bir akne tedavisi aknelerden kurtulmanın olmazsa olmazıdır.  

SÜT ÜRÜNLERİ AKNE SORUNUNU TETİKLEYEBİLİR.

Her zaman böyle olmasa da, son araştırmalar süt ürünlerinin akneyi tetikleyebileceğini göstermektedir. Bu, süt veren hayvanların diyetine ve süt tedarikine eklenen yapay hormonların bir sonucudur.
 

DİYETLER AKNEYE NEDEN OLABİLİR. (YALNIZCA ŞEKER İÇERİRSE)

Pek çok araştırma, diyetlerin yani beslenme alışkanlıklarının sivilce oluşumuna katkıda bulunamayacağını öne sürüyor, ancak son çalışmalar glisemik özelliklere sahip ve şeker oranı yüksek gıdaların kan dolaşımında hızla emildiğini gösteriyor. Bu, kan şekeri seviyenizi artırarak, ciltteki yağ üretiminin de artmasına neden olur. Bu da cildinizdeki akne oluşumunu dolaylı olarak etkiler.  

GÜNEŞ IŞIĞI AKNE TEDAVİSİNE YARDIMCI OLUR.

Güneş ışığına maruz kalmak, cildinize akne ile başa çıkma konusunda yardımcı olabilir. Bu nedenle günlük olarak 20 dakikaya kadar güneşe maruz kalmanız önerilir. Çünkü güneş, cildin onarımına ve metabolizmasına katkıda bulunan, cildin akne ve akne izlerinin iyileşmesine yardımcı olan D vitaminini üretmesine yardımcı olur. Fakat bu sırada cildin güneşten korunmasını sağlamak için yağsız ve SPF'li güneş kremi kullanmalısınız. Aynı zamanda unutulmamalıdır ki 20 dakikadan fazla güneşe maruz kalmak mevcut sivilce izlerini koyulaştırabilir.  

DÜNYA NÜFUSUNUN %85'İ AKNEDEN ETKİLENİR.

Akne, dünya nüfusunun en az %85'ini etkiler. Bu nedenle, ergenlik gibi vücudunuzdaki hormonal değişiklikler sırasında akne oluşma olasılığı son derece yüksektir. Bu durumda cilt bakım rutininizin, diyetinizin ve genel cilt sağlığınızın iyi olmasını sağlamak, cildinizi akne oluşumuna karşı korumanızı sağlar.  

MAKYAJ AKNE OLUŞUMUNA NEDEN OLABİLİR.

Ne yazık ki gözenekleri tıkayan bazı makyaj ürünleri sivilce oluşumuna neden olabilir. Bu tarz makyaj ürünleri, ciltteki gözenekleri tıkayarak gözeneklerde sebumun birikmesine neden olur. Bu nedenle makyaj ürünü seçerken “komedojenik olmayan” ürünler seçmeye özen gösterebilirsiniz.  

SUYUN AKNE İÇİN DOLAYLI FAYDALARI VARDIR.

Suyun akne tedavisine yardımcı olup olmadığı konusunda devam eden bir tartışma vardır. Suyun cildinize nem sağlamaktan cildi kirden, ölü hücrelerden ve diğer bakterilerden temizlemeye kadar birçok faydası vardır. Su ayrıca cildinizdeki toksinleri azaltır, bu da cildinizde akne oluşumuna neden olacak olası tahriş edici maddelerin giderilmesine yardımcı olur fakat bu cildin sürekli yıkanması gerektiği anlamına gelmemektedir. Aşırı peeling ve aşırı temizlik akne problemlerinizi şiddetlendirebilir. Cildinizi tahriş eder ve kurutur, bu da cildin daha fazla yağ üretmesine neden olur. Aynı şekilde sivilce tedavilerinde aşırıya kaçmak da aynı etkiye neden olabilir. Bu yüzden sabah ve gece cilt bakım rutinine bağlı kalın. Cildinizi doğru cilt bakım ürünleri ile temizleyin; akne karşıtı gündüz ve gece kremleri ile mutlaka nemlendirin.  

ÇEVRESEL ETKİLER AKNE SORUNUNU ARTIRABİLİR.

Kalıtım, hormonlar ve çevresel faktörler, akne sorunundan ne kadar etkileneceğinizi belirleyebilir. Beslenme alışkanlıkları, egzersiz ve cildinize nasıl baktığınız da akne oluşumuna etki edebilir. Peki diğer gizli sebepler neler olabilir? Kir, bakteri ve yağ dolu kirli bir cep telefonu, kullanılmış yoga matları, terli kıyafetler ve uzun süreli kullanılan yastık kılıfları bunlardan sadece birkaçı. 

  

 “Söz konusu içerik yalnızca genel bilgilendirme amaçlıdır ve tıbbi tavsiye niteliğinde değildir. Lütfen uzman görüşüne başvurunuz”.   

$(window).on('load', () => { gtmUserProperties() });