Bilgilendirme!
Tüm Siparişlerde Kargo Ücretsizdir!
Propia Sivilce Ve Siyah Nokta Karşıtı Bakım Seti Alımlarına Peluş Çanta Hediye!

Çenede Neden Sivilce Çıkar

Siz de çenede çıkan sivilcelerden muzdarip misiniz? Gelin nedenlerini hep beraber inceleyelim. Çenede çıkan sivilceler (akneler) genellikle ergenlik dönemindeki hormonal değişiklikler sebebiyle oluşur. Genellikle çenede çıkan sivilceler bu sebeple çıksa da tabi ki her yaşta bu bölgeye ait sivilce problemi yaşayabilirsiniz. Bu sebeple her yaşta çene bölgenizde çıkan bir sivilce görmeniz aslında normal bir durumdur.

Çenede Neden Sivilce Çıkar?

Çenede çıkan sivilceler cildin yağlanması ve ölü hücrelerin cilt gözeneklerini tıkanması sebebiyle oluşabilir. Sağlıklı bir ciltte ölü hücrelerin bu gözeneklerden atılması gerekmektedir. Cilt üzerinde fazla yağlanma ya da kir yüzünden bu gözenekler tıkandığında ölü hücrelerin atılımı gerçekleşemediği için sivilcelerin ortaya çıkmasına sebep olur.

Çenedeki sivilcelerin tıpkı diğer sivilce çeşitlerinde olduğu gibi sıkılmaması gerekmektedir. Sivilcelerin sıkılması sivilcenin yaraya dönüşmesine sebep olabilir ve iyileşme sürecini uzatan bir etkendir. Stres ve depresyon gibi etkenler de sivilceye sebep olabilir.

Genellikle kadınlarda daha çok salgılanan androjen hormonu da sebum (gözenekleri tıkayan bir çeşit yağ) üretimini arttırdığı için sivilceye sebep olur. Bu tıkanıklıkların başka bir sebebi de makyaj, kir, yağlı yemeklerden bulaşan yağlar veya yüzünüzde kullandığınız diğer ürünler olabilir. Yine pandemi dönemiyle beraber maske kullanma alışkanlığı edinen insanlarda gün boyunca kullanılan maske sebebiyle havasız kalan ciltlerde de çene bölgesinde sivilce gözlemlenebilir.

Her gün tıraş olmak zorunda olan ve cildi hassas erkeklerde de tıraş olmak sivilce problemlerine sebep olabilir. Gündelik hayatta yattığımız yatağın ve yastığında çarşaf ve kılıflarının düzenli olarak haftada bir değiştirilmesi gerekmektedir. Çarşaf ve kılıfların uzun süre kullanılması sonucu sivilce problemi yaşanabilir. Aynı zamanda gece yatarken saçların toplanması gerekmektedir. Uzun saçlar gece yüzü kapattığında havasız kalan bölgede yine sivilce çıkma olasılığı artmaktadır.

Çenede Çıkan Sivilce Nasıl Geçer?

Çenede çıkan sivilce problemini çözmenin birçok yolu var. Öncelikle yüz temizliğine önem vermek son derece önemli. Yüzünüzü günde iki kere sabah ve akşam olmak üzere, cildi kurutmadan arındıran nazik bir temizleme jeli ile temizlemeniz gerekiyor. Bunun yanında nemlendirme adımını da atlamadan, temiz cildinizi gözenekleri tıkamayan yağsız ve hafif bir dokuya sahip nemlendirici ile nemlendirmek gerekiyor.

Makyaj temizliğine önem göstermeniz gerekiyor. Kişisel bakımınıza önem vererek saçınızı düzenli olarak her gün yıkamanız gerekiyor. Sağlıklı beslenmek de ciltteki yağı dengede tutacağı için sağlıklı besinler tüketmek sivilce problemini önemli derecede önlemektedir.

Çenede çıkan sivilcelerin oldukça yaygın olduğunu ve ergenlikten itibaren yetişkin dönemlerinizde de ortaya çıkabileceğini hatırlatmak isteriz.

Çenede çıkan sivilcelerle sık sık karşılaşıyorsanız bir dermatologla görüşüp tıbbi ilaç veya krem tedavisine de başlayabilirsiniz.

Çene sivilcelerinden kurtulmak için dilersen Propia akne karşıtı temizleme jelini deneyebilirsin. Propia Sivilce Karşıtı Yüz Temizleme Jeli içeriğindeki ProperCare™ patenti sayesinde cildi, gözenekleri tıkayan yağdan ve kirden derinlemesine temizliyor ve cildi fazla sebumdan arındırıyor. Sivilce bakımında Propia her zaman seninle!

“Söz konusu içerik yalnızca genel bilgilendirme amaçlıdır ve tıbbi tavsiye niteliğinde değildir. Lütfen uzman görüşüne başvurunuz”. 

$(window).on('load', () => { gtmUserProperties() });