Bilgilendirme!
Tüm Siparişlerde Kargo Ücretsizdir!
Propia Sivilce Ve Siyah Nokta Karşıtı Bakım Seti Alımlarına Peluş Çanta Hediye!

Dudakta Sivilce Oluşumu ve Nedenleri

Sivilceler (akneler) çoğu insana hayatının belli bir bölümünde problemler yaşatır. Dudakta çıkan sivilceler de bu problemlerden birisi. Eğer daha önce dudağınızda bir sivilce problemi yaşadıysanız, verdiği rahatsızlığı tecrübe etmişsinizdir. Dudakta çıkan sivilce neden çıkar ve bu sivilcenin geçmesi için neler yapabileceğinizi yazımızda anlatacağız.

Dudakta Neden Sivilce Çıkar?

Dudağınızda çıkan bir sivilce sizi korkutabilir ya da vücudunuzun size vermek istediği bir mesaj olduğunu düşünmenize sebep olabilir. Dudakta çıkan sivilceler vücudumuzun diğer bölgelerinde çıkan sivilcelere kıyasla daha fazla acı çekmenize sebep olabilir. Yale Tıp Üniversitesi’nde görevli Dermatolog Christine Ko, dudakta çıkan sivilcelerin çok yaygın olduğunu, direkt telaşlanmaya gerek olmadığını ve vücudumuzun diğer bölgelerinde çıkan sivilcelerle tamamen aynı sebeple, cildimizde oluşan gözeneklerin tıkanması sonucu oluşan bir cilt problemi olduğunu söylüyor. Daha fazla acımasının sebebinin de dudağımızda bulunan yaklaşık bir milyon sinir hücresi olduğunu belirtiyor. Aynı zamanda hassas ciltli erkeklerde tıraş sonrası ya da hassas ciltli kadınlarda dudak çevresindeki tüylerin alınmasından sonra da bu bölgede sivilceler çıkabileceğini ifade ediyor.

Dudakta çıkan sivilcelerin başka sebepleri de olabilir. Dudağın etrafındaki cildimizde üretilen yağlar cilt yüzeyinde yaşanan tıkanıklar sebebiyle sivilce oluşumuna sebep olur. Bu tıkanıklıkların sebebi makyaj, kir, yağlı yemeklerden bulaşan yağlar veya yüzünüzde kullandığınız diğer ürünler olabilir. Bu yüzden suratımızı ve dudak çevremizi sık sık yıkamalıyız. Dudakta çıkan sivilcelerin sebebi stres, hormonal değişimler ve kullandığınız diğer ilaçlar da olabilir. Bu durumlarda dermatologlar tarafından onaylı kremleri kullanarak bölgenin temizliğini sağlayabilir ve bakım yapabilirsiniz.

Dudakta Çıkan Sivilce Nasıl Geçer?

Dudakta çıkan sivilce problemiyle sık sık karşılaşıyor ya da şu an karşılaşmaktaysanız, bölgenin sağlıklı bir şekilde iyileşmesi için Yale Tıp Üniversitesi’nden Christine Ko’nun önerdiği yöntemleri sizlerle paylaşacağız. Öncelikle eğer dudak çevrenizde bir sivilceniz bulunmaktaysa sivilceyi sıkmamanız gerekiyor. Sıkılan sivilceler bölgenin iyileşme sürecini uzatacağı gibi aynı zamanda bölgenin yaraya dönüşmesine de sebep olabilir. Cildinizi ve özellikle dudak çevrenizi sık sık temizlemeniz gerekiyor.

Günde iki defa cilt temizleyici ile dudak çevrenizi temizlemeniz, sivilce çıkma olasılığını ciddi oranda azaltmanızı sağlar. Aynı zamanda dudak çevresine günde 10-15 dakika temiz ve ılık bir havlu uygulamak da gözeneklerinizin temizlenmesine ve açılmasına yardımcı olacaktır. Ek olarak suratınıza sık sık dokunmaktan kaçınmalısınız. Gün içinde birçok yerle temas eden elleriniz yıkanmadan suratınızla temas ettiğinde biriken kir sebebiyle yüzünüzde dokunduğunuz bölgelerde tıkanmalara ve sivilce oluşumuna sebep olabilir.

Eğer anlattığımız yöntemleri denedikten sonra hala dudak bölgesinde sivilce problemi yaşamaktaysanız bir dermatoloğa gitmenizi öneririz. Doktorunuzun size önerdiği ilaçlarla sağlıklı bir şekilde sivilce probleminin önüne geçebilirsiniz.

Dudakta çıkan sivilcelerin neden çıktığını ve bu sivilceleri nasıl tedavi edebileceğinizi anlattık. Bu konuda uzman, Yale Tıp Üniversitesi Dermatologlarından Christine Ko’nun konu hakkındaki araştırmalarından bahsettik. Dudakta çıkan sivilceler için bilinçsiz bir tedaviye başlamadan önce bir dermatoloğa gitmenizi tavsiye ederiz.

“Söz konusu içerik yalnızca genel bilgilendirme amaçlıdır ve tıbbi tavsiye niteliğinde değildir. Lütfen uzman görüşüne başvurunuz”. 

$(window).on('load', () => { gtmUserProperties() });