Bilgilendirme!
Tüm Siparişlerde Kargo Ücretsizdir!
Propia Sivilce Ve Siyah Nokta Karşıtı Bakım Seti Alımlarına Peluş Çanta Hediye!

En İdeal Gündüz Cilt Bakım Rutini Nasıl Olmalı?

Gün içinde sağlıklı ve ışıltılı bir görünüme sahip olmak için gündüz cilt bakım rutini oldukça önemlidir. İdeal bir gündüz cilt bakım rutini, cildinizin ihtiyacı olan temel bakım adımlarını içermelidir. Bu adımlar; cildinizin temizlenmesi, nemlendirilmesi ve korunmasıdır.

Gündüz Rutininizin Temel Cilt Bakım Ürünleri

Temizleyiciler: Temizleyiciler, cildinizi gece boyunca biriken kir ve kalıntılardan arındırmak için kullanılır. Size uygun olan seçeneği belirlemek için cilt tipinizi öğrenerek kendi cilt tipinize uygun bir yüz yıkama jeli edinebilirsiniz.


Nemlendirici: Nemlendiriciler, cildin su kaybını azaltır ve cilt sağlığınızı korur. Cildin çok kuru veya çok yağlı olması, akne gibi bazı cilt problemlerinin ortaya çıkmasına neden olur. Uzmanlara göre; eğer cildiniz yağlı ise sebumu dengeleyici içerikli bir nemlendirici, cildiniz kuru ise nem tutma kapasitesi daha yüksek olan nemlendiricileri kullanmalısınız.

 

Güneş Kremi: Güneşten gelen UVA ve UVB ışınları cildin zarar görmesine ve leke oluşmasına sebep olur. İçerisinde koruyucu içeren güneş kremleri ya da güneş koruyucu içeren nemlendiriciler cildinizi bu ışınlardan korumaya yardımcı olur, bu sebeple gündüz bakım rutininde güneşten korunma adımı oldukça önemlidir.

 

Doğru Gündüz Rutininin Sırası Neden Önemlidir?

Kullandığınız ürünlerin doğru kullanım sırası oldukça önemlidir. Bunun nedeni, yanlış sıralama durumunda ürünlerin cildinize nüfuzunun zorlaşması dolayısıyla ürünlerin etkisiz kalmasıdır.

İdeal Cilt Bakım Rutini İçin Ürünlerin Doğru Kullanım Sırası

1-Yüz Yıkama Jelleri

Bu temizleyiciler suyun cildi daha etkili temizlemesini sağlayan bileşenler içerir. Cildin ferahlamasını ve doğal ışıltısına kavuşmasını sağlar. Makyaj kalıntılarını, kiri ve yağı temizleyerek hücre yenilenmesine de destek olur.

 

Nasıl Kullanılır?

Islak cilde dairesel hareketlerle uygulanan temizleyicilerin bol su ile durulanması gerekmektedir. Derinlemesine bir temizlik için sabah ve akşam rutinlerinizde yer vermelisiniz.


Dikkat Edilmesi Gerekenler: Cildinizin tahriş olmaması için nötr veya düşük pH değerine sahip temizleyicileri tercih etmek önemlidir. Cildinize uyguladıktan sonra, ürün kurumadan temizlemeye dikkat edin.

 

Artıları: Gözenekleri temizleyeceği için sivilceye eğilimli veya sivilceli ciltlerde durumun şiddetlenmesine engel olabilir.


2-Nemlendiriciler

Nemlendiriciler; cildi nemlendirmek, beslemek ve doğal cilt bariyerini korumak için üretilmiş cilt bakım ürünleridir. Uzmanlara göre, ideal bir cilt bakım rutininde kesinlikle nemlendirici yer almalıdır.

 

Nasıl Kullanılır?

Bezelyeden biraz daha büyük bir miktarı elinize sıkın. Yanaklar ile başlayarak yukarı doğru hareketler ile yüzün geri kalanına yayarak uygulayın.


Dikkat Edilmesi Gerekenler: Nemlendiriciyi uygulamadan önce ellerinizin ve cildinizin temiz olduğundan emin olun. Eğer nemlendiriciniz bir kabın içinde ise, kullanım esnasında temiz olmayan parmağınızı kaba soktuğunuzda kabın içinde bakteri üremesine ortam sağlamış olabilirsiniz.

 

Artıları: Cildinizi düzenli olarak nemlendirmek, doğal bariyerini koruyarak cilt sağlığına destek olur.


3-Güneş Kremleri

Güneş kremi, sabah cilt bakım rutininizin son aşamasıdır çünkü güneş kreminden tam verim alabilmek için arkasından başka bir cilt bakım ürünü kullanmamak gerekir.


Nasıl Kullanılır?

Elinize veya uygulayacağınız yerlere biraz sıktıktan sonra masaj yaparak cildinize dağıtın. Cildinizin açıkta kalan her yerine uyguladığınızdan emin olduktan sonra dışarı çıkmadan 20 dakika bekleyin böylece güneş kremi görevini yerine getirebilir.

 

Dikkat Edilmesi Gerekenler: Güneş kremlerini makyaj yapmadan önce uygulamaya özen gösterin.


Artıları: Güneş kremleri; çeşitli cilt hasarları, cilt kanseri ve yaşlılık belirtilerinin önlenmesine yardımcı olur. Çoğu güneş kremi içerdiği vitaminler ile cildinizi besleyerek cildi taze tutar.

 

“Söz konusu içerik yalnızca genel bilgilendirme amaçlıdır ve tıbbi tavsiye niteliğinde değildir. Lütfen uzman görüşüne başvurunuz”.

$(window).on('load', () => { gtmUserProperties() });