Bilgilendirme!
Tüm Siparişlerde Kargo Ücretsizdir!
Propia Sivilce Ve Siyah Nokta Karşıtı Bakım Seti Alımlarına Peluş Çanta Hediye!

Peeling Nedir? Doğru Peeling Uygulaması Nasıl Yapılır?

Doğru cilt bakım rutininin pek çok detayı olsa da düzenli cilt temizliği, sağlıklı bir cilt için olmazsa olmazların başında gelir. Cilt temizliğinde dikkate alınması gereken ilk kural ise, kullanılan ürünlerin cilt tipine ve ihtiyaçlarına uygun şekilde seçilmesidir. Cildi derinlemesine arındırmak için yapılacak uygulamalardan birisi de, cilt tipine uygun olarak haftada bir veya iki kez peeling yapmak ve cildi ölü hücrelerden arındırmaktır.

Cilt bakım rutininin en önemli adımlarından biri olan peeling, cilt üzerinde biriken ölü hücreleri temizleyerek cildin daha canlı görünmesini sağlar. Cilt tipine uygun şekilde doğru ürünlerle uygulanan peeling, kullanılan diğer cilt bakım ürünlerinin ve uygulamalarının da cilt üzerindeki etkisini artırır.
Güvenli bir şekilde peeling yapmak, cildin ölü hücrelerinden arınması için önemlidir. Aksi takdirde ciltte irritasyona, kızarıklığa, tahrişe ve sivilceye sebep olabilir. Uygulanan peelingin cilt tipine uygun olması, güvenli olarak kabul edilmesinin ilk adımıdır.

Cilt Tipine Uygun Peeling Nasıl Seçilir?

Peeling uygulaması, bir uzman tarafından yapılabileceği gibi cilt tipine uygun şekilde doğru ürünleri tercih etmek şartıyla evde de kolayca yapılabilir.

Kuru Ciltler İçin Peeling Seçimi

Kuru ciltlerin toleransı diğer cilt tiplerine kıyasla daha düşük olduğu için en ideal ürünler, nemlendirici bileşeni olan ve sürülebilir ürünlerdir.

Cildin hassasiyeti ile ilgili bir şüphe varsa, kuru cilde sahip olanlar bu uygulama öncesi peeling’i yüzün küçük bir bölgesinde deneyebilir. Ciltte kızarıklık, irritasyon görülmezse tüm cilde uygulanır.

Temiz cilde nazik hareketlerle uygulanan peelingin ardından, cilt nazikçe kurulanmalı ve ardından nemlendirilmelidir.

Normal Ciltler İçin Peeling Seçimi

Normal cilde sahip olanlar peeling uygulaması öncesi, yine öncelikli olarak doğru ürünlerle cildi temizlemelidir. Sonrasında ciltte oluşabilecek hassasiyetlerin önüne geçebilmek adına hafif asit içeren sürülebilir ürünler tercih edilmelidir. Bu hassasiyeti azaltmak adına, peeling uygulaması için yumuşak bir fırça da tercih edilebilir.

Ciltte peeling etkisini güçlendirmek için ise uygulamanın ardından nemlendirici kullanılmalıdır.

Akne Eğilimli Ciltler İçin Peeling Seçimi

Akne eğilimli ciltlerin toleransı diğer cilt tiplerine göre yüksek olsa da, cilt tipine uygun bir peeling seçimi son derece önemlidir. İçeriğinde AHA ve BHA içeren peeling ürünleri, akne eğilimli cilde sahip olanlar tarafından tercih edilebilir.

Peeling uygulaması öncesinde su bazlı ve hafif, jel dokudaki ürünleri kullanarak cilt derinlemesine temizlenmeli; peeling uygulaması ardından ise cilt doğru nemlendirici ürünlerle birlikte nemlendirilmelidir.

Propia Peeling ve Temizleme Jeli Nedir?

Yağlı ve akne eğilimli ciltler için geliştirilen Propia Peeling ve Temizleyici Jel, içeriğinde yer alan mikro partiküller sayesinde cildi ölü hücrelerden nazikçe arındırır, fazla sebumun dengelenmesini ve cildin daha canlı görünmesini sağlar.

Formülündeki ProperCare™ patenti sayesinde karma ve yağlı ciltleri mükemmel bir şekilde arındırırken cilt dokusunun pürüzsüz ve daha canlı görünmesini sağlar. Yüksek toleransa sahiptir.

Evde Peeling Uygulaması Nasıl Yapılır?

Cilt bakımının önemli bir parçası olan peelingi, evde uygulamak için gerekenleri öğrendiğimize göre, şimdi peelingin nasıl uygulanacağını konuşabiliriz. İşte doğru peeling uygulaması ile ilgili bilmeniz gerekenler:

•    Öncelikle cildi peeling uygulamasına hazırlamak için, ılık suyla ve doğru yüz temizleyicisi ile yüzü yıkamak gerekir. Bu noktada ılık bir duşun ardından gözeneklerin açılacağını ve peeling uygulamasının zamanlamasını buna göre yapabileceğinizi de söyleyebiliriz.
•    Peeling, hassasiyeti daha yüksek olan göz çevresi ve dudak kenarları dışında tüm yüze uygulanır.
•    Nazik ve dairesel hareketlerle yüze sürülen peeling, ürün özelliğine göre değişmekle birlikte ortalama 5 dakika bekledikten sonra ılık suyla iyice durulanır.
•    Peeling’in ardından cilt tipine uygun bir nemlendiriciyle cildin yatışması sağlanır.
•    Peeling uygulaması, cilt tipine ve ihtiyaçlarına uygun şekilde haftada 1 ya da 2 kez tekrarlanır.

Peeling, cilt bakımı rutinine dahil edildikten sonra düzenli olarak devam edilmesiyle cilt üzerinde olumlu etkiler gösterecektir.


“Söz konusu içerik yalnızca genel bilgilendirme amaçlıdır ve tıbbi tavsiye niteliğinde değildir. Lütfen uzman görüşüne başvurunuz”.

$(window).on('load', () => { gtmUserProperties() });