Bilgilendirme!
Tüm Siparişlerde Kargo Ücretsizdir!
Propia Sivilce Ve Siyah Nokta Karşıtı Bakım Seti Alımlarına Peluş Çanta Hediye!

Sivilce (Akne) maskesi nedir, gerçekten etkili midir?

Sivilce (akne) maskeleri yüz maskeleri arasında en bilinenlerinden biridir. Ciltte sivilceli (akneli) görünüm artış gösterdiğinde bu maskeler kullanılabilirler. Sivilce (akne) maskeleri hem hızlı uygulanmaları hem de ciltte bir rahatlama hissi yaratmaları dolayısıyla çokça tercih edilen ürünlerdir.

Yüz maskesi nedir?

Yüz maskesi çok çeşitli faydaları olan ve bu nedenle çok sevilen bir cilt bakım ürünüdür. Fakat temel olarak cildi derinlemesine arındırmak için kullanılmaktadır. Maskeler ciltte genellikle 5 -15 dakika boyunca kalır ve uygulama sonrası sihirli denilebilecek sonuçlar elde edilmesine yardımcı olur.

Sonsuz çeşitlilikte cilt maskesi olmasına rağmen pek çok maske kil, çamur, aloe vera veya uçucu bitkisel yağlar gibi onarıcı bileşenler içermektedir. Evde kişisel bakım için kullanılacak herhangi bir ürün mağazalardan satın alınabilir veya bir yüz bakımı sırasında güzellik uzmanları tarafından profesyonel kalitede bir maske uygulaması yaptırılabilir. İçeriğine bağlı olarak yüz maskeleri sivilce (akne) oluşumunu önleyebilir, kirleri temizleyebilir, gözeneklerin boyutunu küçültebilir veya ton farklılıklarını azaltabilir ve cildi besleyip nemlendirebilir.

Sivilce (akne) karşıtı yüz maskeleri nasıl etki eder?

Sivilceye (akneye) eğilimli ciltler için doğru maskeyi bulmak hayat kurtarıcı olabilir. Temizleyici ve kirleri ciltten arındırıcı cilt bakım ürünleri ile düzenli bir bakım uygulamak karma ve yağlı ciltlerle baş etmek için en iyi yöntem olsa bile yüz maskesi uygulamak sivilce (akne) oluşumunu önlemeye ekstra bir katkı sağlayabilir.

Sivilce (akne) oluşumunu önlemek için geliştirilmiş olan yüz maskeleri cildi nemlendirme amacıyla kullanılan sıradan yüz maskelerinden daha farklıdır. Sivilce (akne) maskeleri sivilceyi (akneyi) temizlemek için fazla yağları emer, gözeneklerin derinliklerinden kirleri çıkarır, nemli ve taze bir görünüm sağlamak adına cildi yeniden dengeler. Saf kömür, yeşil çay ve bal gibi anti-bakteriyel içeriklerle donatılan bakım ürünleri sivilcelerin (aknelerin) küçülmesini sağlarken fazla yağ ve kirlerle baş ederek gelecekte sivilce (akne) oluşmasını engeller. Cildin temizlenmesine yardımcı olmak için 15 dakika içerisinde uygulanabilen yüz maskelerinin haftada bir veya iki kere uygulanması yeterli olacaktır.

Sivilcelerden (aknelerden) kurtulmak için yüz maskesi nasıl seçilir?

Doğru maskeyi seçerken kişinin cilt tipi göz önünde bulundurulmalıdır. Aksi takdirde maske istenilen etkiyi sağlayamayabilir.
•    Kuru ve nemsiz ciltler için su bazlı ve zengin içerikli nemlendirici maskeler kullanılmalı ve kil maskelerinin kullanımından kaçınılmalıdır.
•    Yağlı ve gözenekleri tıkanmış ciltler için arındırıcı maskeler kullanılmalıdır. Kil maskeleri yağlı ve sivilceye (akneye) eğilimli ciltler için en iyi seçeneklerden biridir.
•    Kırmızı ya da iltihaplı görünen hassas ciltler için yatıştırıcı maskeler kullanılmalıdır. Kuşburnu gibi cildin iyileşme sürecini hızlandıran bileşenler barındıran besleyici maskeler iyi bir seçenek olabilir.
•    Normal ciltler birçok maskeyi rahatlıkla kullanabilir. Özellikle cilde ışıltı veren ve nemlendiren maskeler tercih edilebilir.
Yüz maskeleri herkes tarafından kullanılabilir ve kullanılmalıdır. Cilt tipine uygun olarak geliştirilmiş ürünlerin tercih edilmesi halinde gözeneklerin tıkanması gibi istenmeyen sonuçlar hakkında endişe duyulmasına gerek yoktur.

Sivilce (akne) maskelerinin içeriğinde neler bulunur?

Doğru yüz maskesini bulmak bazen zor olabilir. Profesyonel bir cilt bakımı yaptırılması halinde işlemi yapan güzellik uzmanı cilt tipine göre uygun olan bir ürünü önerebilir veya klinikte satılan ürünleri tavsiye edebilir. Mağazalarda ya da internet üzerinden alışveriş yapılırken ise sivilce (akne) karşıtı özelliğe sahip yüz maskelerine bakılması gerekir. Doğru maskeyi bulmak adına ürün içerikleriyle ilgili bilgi sahibi olmak oldukça fayda sağlar.

Çay: Çay bazlı maskeler cildi E ve C vitaminleri ile besler, hücreleri gençleştirir ve gün boyu ciltte birikmiş olan serbest radikalleri ortadan kaldırır.
Kahve: Kahve cildi yenileyici bir etki sağlar ve cansız görünüme sahip cilde yeniden canlılık kazandırır.
Saf Kömür: Saf kömür gözeneklerde bulunan kirleri tıpkı mıknatıs gibi en derinlerden çeker ve alır.
Kaolin ya da Bentonite: Kil maskelerinde bulunan bu bileşenler cildi toksinlerden arındırma ve kızarıklığı giderme konusunda harika sonuçlar verir.
Glikolik Asit: Cilt soyucu özelliğe sahip bu bileşen cildi ölü deriden arındırır, cildin yenilenmesine yardımcı olur ve gözenekleri temizleyerek sivilce (akne) eğilimli ciltlere bakım yapar.
Salisilik Asit: Sivilcenin (aknenin) en büyük düşmanlarından olan bu bileşen gözeneklerin temizlenmesi ve sivilce (akne) oluşumunun önlenmesi konusunda gözle görülür sonuçlar vermektedir.
Benzoil Peroksit ya da Kükürt: Bu bileşenler ciltte bulunan ve sivilce (akne) oluşumuna sebep olan P. acnes isimli bakteri ile savaşarak maskelere anti-bakteriyel özellik kazandırır. 

Sivilce (akne) maskeleri nasıl kullanılır?

Sivilce (akne) maskeleri kirlerin ve yağların temizlenmesine yardımcı olarak mevcut sivilcelerin (aknelerin) görünümünün azalmasına ve gelecekte sivilce (akne) oluşumunun önlenmesine yardımcı olur. Fakat bu etkinin ortaya çıkabilmesi için sivilce (akne) maskelerinin doğru bir şekilde kullanılması gerekir. Sivilcelere (aknelere) iyi gelen yüz maskeleri sivilcelerin (aknelerin) azalmasına yardımcı olsa da doğru bir cilt bakımı rutini ile birleştirildiğinde çok daha yüksek bir etki yaratmaktadır.
Eğer sivilcelerden (aknelerden) kurtulmak için maske kullanılıyorsa doğru şekilde uygulama yapıldığından emin olunmalıdır. Yüz maskesi uygulamasından maksimum sonucu elde etmek için bu yazıda önerilen 5 kolay adım takip edilebilir.

1. Önce Yüz Yıkama: Kirli bir yüze maske uygulamak gözeneklerin tıkanmasına neden olabileceği için ürünü uygulamadan önce yüz temizlenmeli ve cilt ölü deriden arındırılmalıdır. Gözenekleri açmak için yüz önce ılık su ile yıkanmalı ve maske kullanımı için mükemmel hale getirilmelidir.
2. Maskeyi Dikkatle Uygulama: Maske uygulanırken ellerin temiz olduğundan emin olunmalıdır, özellikle ürünü uygulamak için fırça yerine parmaklar kullanılıyorsa buna daha çok dikkat edilmelidir. Yukarı yönlü hareketlerle maske yüze eşit oranda uygulanmalıdır.
3. Maskenin Yüzde Kalma Süresi: Bazı maskelerin uzun süre yüzde kalması güvenli olsa da pek çok ürün uzun süreli kullanıma uygun olacak şekilde geliştirilmemiştir. Örneğin kil maskeleri ciltte uzun süre kalması halinde kuruluğa ve nemsizliğe sebep olabilirken nemlendirici maskeler gözeneklerin tıkanmasına neden olabilir. Maskeyi yüze uygulamadan önce ürünlerin paketlerindeki talimatlar okunmalı ve bunlara uygun olarak işlem yapılmalıdır.
4. Cildi Yatıştırma: Maskeyi temizledikten sonra yüze masaj yapılmamalı ya da yüz sertçe ovulmamalıdır. Bunun yerine cilde yumuşak bir havlu yardımı ile tampon hareketler yapılabilir. Cilt maske uygulaması sonrası gerildiğinden hassas bir durumda olacaktır.
5. Uygulama Sonrası: Sivilce (akne) bakımına devam etmek için tonik ve nemlendirici gibi kişinin cilt tipine uygun olarak geliştirilmiş bir ürün kullanılabilir. Cilt maske uygulaması sonrası ürünleri absorbe etmeye daha müsait olur ve böylelikle sivilce (akne) karşıtı ürünlerden daha iyi sonuçlar elde edilebilir.

İstenilen sonuçların elde edilmesi için yüz maskesi uygulamaları cilt bakımının rutin bir parçası haline gelmelidir. Düzenli uygulamayı alışkanlık haline getirmek için haftada 1 ya da 2 gün belirlenebilir ve kişisel bakım uygulamalarının nasıl yapılacağı planlanırken her hafta aynı günler seçilebilir. Kişisel rutine ve cilt sorunlarına bağlı olarak maske kullanımı daha sık hale getirilebilir. Kişisel bakım sürecini daha da iyi bir hale getirmek için maskeyi çıkarmayı beklerken geçen zaman boyunca oturmak, gevşemek ve stresten biraz da olsa kurtulmak denenebilir. Stresten uzaklaşmak için mum yakılabilir ve evde sanki spa ya da kişisel bakım merkezindeymiş gibi bir atmosfer yaratılabilir. 


“Söz konusu içerik yalnızca genel bilgilendirme amaçlıdır ve tıbbi tavsiye niteliğinde değildir. Lütfen uzman görüşüne başvurunuz”.

$(window).on('load', () => { gtmUserProperties() });