Bilgilendirme!
Tüm Siparişlerde Kargo Ücretsizdir!
Propia Sivilce Ve Siyah Nokta Karşıtı Bakım Seti Alımlarına Peluş Çanta Hediye!

Yağlı Ciltler İçin Cilt Bakım Önerileri

Yağlı cilt, en yaygın cilt tiplerinden biridir. Doğru cilt bakım rutini ve doğru ürünler ile yağlı cilt tipinin yol açtığı akne ve parlama gibi problemler en aza indirilebilir. Yağlı cildinizi sağlıklı ve temiz tutmak için yalnızca birkaç aşamalı bir bakım rutinine ihtiyacınız var.

Yağlı ciltler için en iyi cilt bakım rutini şu adımlardan oluşur:

● Sabah ve akşam yağlı ciltlere özel geliştirilmiş bir temizleyici ile cildinizi yıkayın. 

● Salisilik asit içeren içerikleri tercih edin. 

● Yağsız ve su bazlı hafif bir nemlendirici ile sabah ve gece cildinizi nemlendirin. 

● Haftada 1 veya 2 kez ihtiyaca göre maske/peeling yapın.  

Sabah&akşam cildinizi temizleyin.

Herhangi bir cilt bakım rutininin en önemli adımı cildinizi temizleyerek arındırmaktır. Yağlı cilde sahip olanlar için özellikle sabah bakım rutini çok önemlidir. Uyandığınızda cildinizin temiz olduğunu, kirlenmediğini düşünseniz de gece boyunca cildiniz cilt hücrelerini yenilemek ve yağ üretmekle meşgul olur. Bu nedenle her sabah cildi yağdan arındırmak için içerisinde salisilik asit bulunan, cildi irrite etmeyen, toleransı yüksek bir yüz yıkama jeli ile temizlemek önemlidir. 

  

Gün içindeyse cilt pek çok kire maruz kalırken, benzer şekilde yağlanma da devam etmektedir. Her akşam da cildi derinlemesine arındıran yağlı ciltler için uygun bir temizleyici ile cildin yıkanarak yağdan ve kirden arındırılması tavsiye edilir. Tercih edilen temizleyicinin cildi kurutmadan arındırıyor olması, cildinizin sağlığı için çok önemlidir.  

Sabah&akşam nemlendirin.

Yağlı bir cildiniz varsa nemlendirme çok önemli bir adımdır.

Yağlı olması nemlendirmeniz gerekmediği anlamına gelmez. Tüm cilt tipleri nemlendiriciye ihtiyaç duyar, ancak yağlı bir cildiniz varsa, ne tür nemlendirici kullandığınıza daha fazla dikkat etmelisiniz. 

Şu özelliklere sahip bir nemlendirici tercih edebilirsiniz: 

● hafif 

● yağsız 

● su bazlı 

Akneye meyilli ciltler için formüle edilmiş toleransı yüksek bir nemlendirici bu kriterleri karşılamalıdır.  

Peeling yapın.

Peelingler, ölü cilt hücrelerinin çıkarılmasına, gözeneklerin açılmasına ve cilt dokusunun iyileştirilmesine yardımcı olan belirli içeriklere sahiptir. Yağlı cilde özel geliştirilmiş peelingler sivilce karşıtı bakımda önemli rol oynar. Görünür lezyonları azaltırken ve yeni lekelerin gelişimini ise engeller. Bu nedenle haftada 1 ya da 2 kere cilt bakım rutininize peelingi de eklemeniz önerilir.  

Maske yapın.

Hep söylediğimiz gibi akne eğilimli cilde uygun ürün seçmek, destekleyici ve tamamlayıcı bakım olan maskede de çok önemlidir. Yağlı ciltler için cilt tipi ile uyumlu seçilen yüz maskeleri akne tedavisinde aknelerin kurutulmasına, siyah noktaların azalmasına, ve cildin sağlıklı bir yağ dengesine kavuşmasına yardımcı olurken, cilt bakım rutininizi desteklemek ve sağlıklı bir şımartma dozu sağlamak için tercih edilmelidir.  

Cildinizi sevin.

Yağlı cildin şanslı sayılabilecek yanları da vardır. Örneğin cildinizde daha fazla yağ varsa, kuru cilde sahip birine göre kırışıklık ve ince çizgiler oluşumunuz daha az olabilir.  


“Söz konusu içerik yalnızca genel bilgilendirme amaçlıdır ve tıbbi tavsiye niteliğinde değildir. Lütfen uzman görüşüne başvurunuz”. 

$(window).on('load', () => { gtmUserProperties() });