Bilgilendirme!
Tüm Siparişlerde Kargo Ücretsizdir!
Propia Bakım Setlerinin Yanında Gelen Hediye Avantajlarından Hemen Faydalan!

Yağlı Ciltler İçin Nemlendirme Önerileri

Yağlı cildinizi nemlendirmek için doğru tercihler yapmak her zaman kolay değildir! Akne eğilimli yağlı ciltler nazikçe temizlenmeli ve aşırı sebum üretimini dengeleyecek özel kremlerle nemlendirilmelidir. Çok sert bir ovma ile sorun daha da kötüleşebilir, cilt daha parlak ve hatta daha yağlı hale gelerek tepki verebilir! İçiniz rahat olsun, hedefe yönelik bir bakım rutini sayesinde güzel, temiz ve mat bir cilde yeniden kavuşmak mümkün. Kılavuzu takip edin, yağlı cilt ve rahatsızlıklarının üstesinden gelmek için yüz nemlendiricinizi nasıl seçeceğinizi açıklıyoruz!

Ciltteki Yağlar Nereden Geliyor?

Bildiğiniz gibi, birkaç cilt tipi vardır. Bu cilt tipleri kuru, yağlı ve karma (yani yanaklarda ve şakaklarda kuruluk ve T bölgesinde - alın, burun, çene - yağlılık) olarak tanımlanır. Ayrıca cildinizin durumu mevsime, iklime veya yaşam koşullarına göre de değişebilir. Stres, sigara, kirlilik, UV ışınları, zararlı kozmetiklerin kullanımı veya hormonal değişiklikler cildin görünümünü ve kalitesini etkileyebilecek faktörlerdir. 

Yağlı cilt genellikle ergenlik dönemine ve sıklıkla beraberinde gelen akne ile ilişkilendirilir, ancak yetişkinler de yağlı cilt ile gelen aknelerden muzdariptir. Hamilelik, menopoz öncesi veya hormonal bir dengesizlik de cilt tipinin yağlı cilde doğru evrilmesine neden olabilir. 

Bu nedenle, yaşamınız boyunca uzun ya da kısa süreli yağlı cilt dönemleri yaşayabilirsiniz ve bu durum oldukça normaldir. 

Yağlı cilt, aşırı sebum üretiminden kaynaklanır. Sebum, yağ bezleri tarafından salgılanan yağlı maddedir. Özellikle su ve ter ile cilt için gerçek bir bariyer görevi gören hidrolipidik filmin bir parçasıdır. Bu ince film, cildi dış etkenlerden korumak ve bütünlüğünü korumak için tüm epidermisi kaplar. 

Bu nedenle cildin yüzeyinde sebumun varlığı doğaldır ve iyi düzeyde bir hidrasyon sağlamak ve cildi esnek ve genç tutmak için gereklidir. Yağ bezleri aşırı sebum üretmeye başladığında durum karmaşıklaşır.  

Fazla sebum ile yağlanan cilt parlamaya başlar, gözenekler daha kolay tıkanarak akne, beyaz sivilceler, genişlemiş gözenekler, komedonlar küçük cilt problemlerine neden olabilir. Makyaj görünümü bozulur ve matlaştırma çabalarınıza rağmen cilt hızla yeniden parlar.  

Bu cilt tipi için özel olarak formüle edilmiş tedavileri seçmek ve doğru günlük alışkanlıkları benimsemek sebum üretimini dengelemek için çok önemlidir.  

Yağlı Ciltler İçin Yapılması Gerekenler

Sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemek, kızarmış yiyecekleri, gazlı içecekleri, şeker ve alkolü sınırlandıran dengeli bir diyet cildiniz için faydalı olabilir. Ayrıca parlak bir cilt için yeterince (en az 1,5 L su) içmeyi unutmayın!

Makyajı dikkatli bir şekilde çıkarmak, sabah ve akşam cildi tahriş etmeden nazikçe temizlemek, sağlıklı bir cilde kavuşmak için yapılması gereken ilk bakımdır. Yağlı cildi kurutmak için tercih ettiğiniz bazı sert temizleyiciler epidermise zarar verebilir ve cilt bu kuruluğu dengelemek için daha fazla yağ üretebilir. Bu yüzden cildi doğru ürünlerle temizlemek cilt sağlığı açısından çok önemlidir.

Bu nedenle yağlı ciltlerde jel dokular ve hafif kremler, komedojenik olmayan makyaj ve yatıştırıcı formüller tercih edilmelidir. Sabun, alkol gibi çok agresif maddelerden ve matlaştırıcı içeriklerden kaçınmanız tavsiye edilir.

Yağlı Ciltlerin Nemlendirilmesi

Karma, kuru, hassas veya yağlı tüm cilt tiplerinin nemlendirilmesi gerekir. Yağlı ciltlerin nemlendirilmeye ihtiyacının olmadığı yaygın bilinen yanlış bir inanıştır. Epidermis doğal olarak her gün - özellikle terleme yoluyla - su kaybeder. Cildi yoğun bir şekilde besleyecek, yüzünüzü dolgunlaştıracak ve cilde ışıltısını geri kazandıracak nemlendirici bir krem ​​uygulayarak ve düzenli olarak su içerek cildine kaybettiği nemi geri kazandırabilirsin.

Ancak yağlı cildin ihtiyaçları diğer cilt tiplerinden farklıdır. Yağlı cilt nemlendiricilerinin asıl görevi cildi beslemek ve yeniden canlandırmak, aynı zamanda sebum üretiminin kendini düzenlemesine yardımcı olmaktır!

Nemlendirici Krem Nasıl Kullanılır?

Nemlendirici krem kullanmadan önce yüzünüzü, cilt tipinize uygun ürünlerle temizlemelisiniz. Cildinizi temizledikten sonra nemlendirici kremi parmak uçlarıyla uygulanması gereken bölgeye nazikçe sürmelisiniz. Bu işlem sırasında dışa doğru, dairesel hareketler kullanmak kremin ciltle bütünleşmesi için önemlidir. Son olarak alın ve çene bölgelerinde de kremi yukarıya doğru uygulamalısınız. Sağlıklı bir cilde sahip olmak için cildinizi temizledikten sonra nemlendirme rutinini, günde 1 ya da 2 defa uygulamak önemlidir.  

Yağlı Ciltlerde Nemlendirici Seçimi

Yağlı cildinize uygun olan nemlendiriciyi seçerken, dermatologların onayladığı ve önerdiği ürünler arasından seçmeniz doğru sonuç almanızı sağlayacaktır. Bu ürünler genellikle yağsız (oil-free) ve
kolay emilen kremlerden oluşmaktadır.

Pek çok kozmetik üründe olduğu gibi nemlendirici kremlerin de gece ve gündüz için farklı özelliklere sahip kategorileri mevcuttur. Nemlendiricileri her mevsimde kullanabilmeniz için, içinde SPF koruması olan nemlendiricileri tercih etmek önemlidir.

Nemlendirici kremlerin yağlı ciltler için birçok faydası bulunmaktadır. Seçtiğiniz nemlendirici kremi bahsettiğimiz yöntemlerle düzenli bir şekilde kullanmaya başladığınızda siz de cildinizdeki
değişimi fark edeceksiniz.

Yağlı cildinize ve mevsimlere uyum sağlayan doğru nemlendiriciyle tanışma zamanı! Yağlı ciltler için geliştirilen özel formülüyle Propia, cildinin ihtiyacın olan nemi sağlarken sivilce oluşumunu engeller.


“Söz konusu içerik yalnızca genel bilgilendirme amaçlıdır ve tıbbi tavsiye niteliğinde değildir. Lütfen uzman görüşüne başvurunuz”.

$(window).on('load', () => { gtmUserProperties() });