Bilgilendirme!
Tüm Siparişlerde Kargo Ücretsizdir!
Propia Sivilce Ve Siyah Nokta Karşıtı Bakım Seti Alımlarına Peluş Çanta Hediye!

YENİ YIL İÇİN CİLT BAKIM TAVSİYELERİ

Yeni yılda kendimize ve hayatımıza dair birçok dilek diliyoruz. Peki bu dileklerin içinde sağlıklı ve güzel bir cilt var mı? Neden olmasın? Hadi yapabileceğimiz değişikliklere yakından bakalım!

YENİ YIL İÇİN CİLT BAKIM TAVSİYELERİ

Bazı cilt bakım trendleri gelir geçer; ama bazı temel trendler vardır ki onlar hiç değişmez. İşte tam da bu noktada yeni yılda hala rutine oturtamadığımız noktalar varsa yeni yıl başları bizlere cilt bakımı rutinlerimizi yeniden değerlendirme ve yeni hedefler belirleme zamanının geldiğini hatırlatır. İşte önerilerimiz:


1- Cilt Bakım ve Makyaj Malzemelerinizi Kontrol Edin

Cilt bakımında ve makyaj yaparken kullandığımız malzemelerin maalesef son kullanma tarihleri var. Bazıları paketi açtıktan 3 ay sonra bazıları ise 6 ay sonrasında kullanılmaması gerekiyor. Size tavsiyemiz süresi geçmiş ve kullanılamaz hale gelen ürünleri ayıklamak.

2- Her Sabah Güne Cildinizi Yüz Yıkama Jeliyle Yıkayarak Başlayın

Cilt bakımının temel adımlarından biri cildi yağdan ve kirden arındırmaktır. Sabah uyandığınızda cildinizin kirlenmediğini düşünmek ise bir yanılgıdır. Bu yüzden sabah uyandığınızda yüz yıkama jeliniz ile yüzünüzü yıkamayı asla ihmal etmeyin. Bu sayede cildinizde herhangi bir makyaj kalıntısı, toz ve fazla sebum birikmeyecektir.

3- Her Gün Güneş Kremli Bir Nemlendirici Sürün

Bunu çok duymuş olmalısınız ama tekrar söylüyoruz. Her gün güneşten korunmak cildimiz için çok önemli. Yüz, boyun ve dekolte gibi bölgelerin güneşten zarar görmemesi için bunu cilt bakım rutinimizin bir parçası haline getirmeliyiz.

4- Her Gece Makyajınızı Çıkartmayı Unutmayın

Geceleri bildiğiniz gibi cildimiz kendini onarır. Makyajlı bir cilt ise geceleri cilt gözeneklerinin nefes almasına engeller ve kendini onaramayan cilt erken yaşlanmadan, sivilce çıkartmaya kadar birçok duruma sebep olabilir. Bu yüzden makyajınızı her gece yatmadan önce çıkartmayı asla ihmal etmeyin.

 

5- Makyaj Fırçalarınızı Yıkayın

Makyaj fırçalarını yıkamak, fırçalarınızı bakterilerden arındırmak için çok önemli. Fırçalarınıza özen göstermeniz de daha uzun süre dayanmalarına yardımcı olacaktır. Bakım yapıldığında, makyaj fırçaları yıllarca dayanabilir.


En sık kullandığınız fırçalarınızı haftada bir kez yıkamak için kendinize söz verin. Başlarken fırçanın başlığını ılık su altında gezdirin, avucunuza bir damla bebek şampuanı damlatın, fırçayı şampuana batırın ve fırça başlığını bir kez daha su altında durulayın. Su berraklaşana ve fırçalarınız yeni gibi görünene kadar tekrarlayın.


6- Haftada En Az Bir Kez Tamamlayıcı Bakım Olarak Kil Maskesi Yapın

Düzenli olarak maske uygulamak ciltte ciddi değişiklik yaratabilir. Siyah nokta ve gözenek görünümünün azaldığını gözlemlemek için düzenli olarak haftada ihtiyacınıza göre bir ya da iki kez maske yapın. Maskenin sihrini daha iyi göstermesi için maskeyi cildinizi temizledikten sonra kuru cildinizin üzerine yapmaya dikkat edin.


7- Haftalık Düzenli Peeling Yapın

Pürüzsüz bir cilde kavuşmanın yollarından biri olan peeling’i ihmal etmemeye çalışın. (Tabii ki eğer cilt tipinize uygunsa.) Haftada ihtiyacınıza göre 1-2 defa yapmanız yeterli olacaktır.


8- Cildinizi Gece/Gündüz Nemlendirmeyi Unutmayın

Cildinizi nemli tutmak, en iyi şekilde görünmesini sağlamak için çok önemlidir. Nemi korumanın anahtarı, cilt tipiniz ne olursa olsun sabah ve akşam yüz yıkama jeli ile yıkadığınız temiz cildinize nemlendirici uygulamaktır.


9- Cilt Bakımında Tek Kullanımlık Havlu Peçeteleri Tercih Edin

Tekrar tekrar kullanılan havluların cilt yüzeyinde kullanılması oldukça hassas olan yüzümüzde yeterince hijyenik olmadığı için kullanılması önerilmiyor. Bu sebeple hem daha hijyenik hem de daha pratik olması için cilt bakımı sonrası cildinizi kurulamak için kağıt havlu tercih edebilirsiniz.


Bu yıl da beraber temizleyeceğimiz ciltlerimizin ışıl ışıl olması dileğiyle. Mutlu yıllar!


“Söz konusu içerik yalnızca genel bilgilendirme amaçlıdır ve tıbbi tavsiye niteliğinde değildir. Lütfen uzman görüşüne başvurunuz”.

$(window).on('load', () => { gtmUserProperties() });