Bilgilendirme!
Tüm Siparişlerde Kargo Ücretsizdir!
Propia Sivilce Ve Siyah Nokta Karşıtı Bakım Seti Alımlarına Peluş Çanta Hediye!

Hamilelik Aknesi Nedir?

Sivilce, hamilelik döneminde yaygın görülen bir cilt problemidir. Hamilelik aknesi, hamile kişilerde hormon değişikliklerinden kaynaklanan bir cilt kırılmasıdır. Hamile kişilerin yarısından fazlası sivilce sorunu yaşayabilir. Bazı durumlarda ise akne şiddetli olabilir.

Hamilelik Akne Nedenleri

Hamileyken sivilcenin ana nedeni, ilk üç aylık dönemde artan hormon seviyeleridir. Daha yüksek hormon seviyesi, cildinizin doğal yağ üretimini artırır. Kimin hamilelik sivilcesi geliştireceğini tahmin etmek zordur. Akne geçmişiniz veya adet döngünüzün başlangıcında sivilce alevlenmeleriniz varsa daha yüksek bir riskiniz vardır. İlk üç aylık dönemde sivilce sorunu yaşamazsanız, ikinci veya üçüncü üç aylık dönemde sivilce çıkması pek olası değildir. 

Hamileyken sivilceyi yönetmek zor olabilir. Bunun nedeni, birçok reçeteli ve reçetesiz tedavinin yüksek doğum kusurları riski taşımasıdır. Hamilelik döneminde genel olarak, bebeğinize zarar verme olasılığı çok düşük olan ilaçlardan bile kaçınmalısınız.

Hamilelik Aknesi Nasıl Önlenir?

Tıpkı normal sivilce gibi, hamilelik sırasında sivilce geliştirme ihtimalinizi önlemenin veya en aza indirmenin en iyi yolu, düzenli ve sağlıklı bir cilt rutinine sahip olmaktır. Cildinizi sağlığını
koruyabileceğiniz bazı yöntemler: 

 • Yüzünüzü düzenli olarak yıkayın, ancak günde iki defadan fazla değil. Aşırı yıkama, cildinizdeki yağ üretiminde anormal bir artışa neden olarak sivilce oluşumunu tetikleyebilir. 

 • Yüzünüzü yumuşak, sabunsuz bir temizleyici kullanarak soğuk veya ılık suyla yıkayın. Sıcak su cildinizin kurumasına neden olarak yağ üretiminin artmasına neden olabilir.

 • Cildinizi ovalamayın, granüllü peeling yapan birçok cilt bakım ürünü cilt için son derece zararlıdır. Bunun yerine yumuşak bir yüz bezi kullanın ve yüzünüzü çok fazla baskı uygulamadan küçük daireler çizerek yıkayın.

 • Yüzünüzü havluyla ovmak yerine, yumuşak bir bez veya pamuklu ped ile kurulayın ve ardından yağsız bir nemlendirici uygulayın.

 • Özellikle yağlı saçlarınız varsa düzenli olarak saçınızı yıkamak bu yağların cildiniz tarafından emilmesini önleyecektir.

 • Makyaj yapıyorsanız, yağsız, komedojenik veya akne oluşumuna neden olamayacak ürünler kullanın ve her zaman yatmadan önce makyajınızı temizleyin. Bu, makyajdaki kirlerin yastığınıza bulaşmasını önleyecektir.  

 • Yastıklardan bahsetmişken, uyku sırasında oluşmuş olabilecek bakterileri temizlemek için yastık kılıflarınızı düzenli olarak değiştirin.

 • Parmaklarınızdaki bakterilerin yüzünüze bulaşmasını önlemek için ellerinizi sık sık yıkayın ve yüzünüze dokunmaktan kaçının.

 • Enfeksiyonlara yol açabileceği ve kalıcı izler bırakabileceği için sivilceleri patlatmamaya veya sıkmamaya çalışın.

 • Bol su için, rafine şekerler ve işlenmiş gıdalardan uzak sağlıklı bir diyet sürdürün. 

 • Sigara içmeyin, aşırı kafeinden ve gazlı içeceklerden kaçının.              

Hamilelikte Akne Tedavisi

Bazen tüm çabanıza rağmen sivilce patlaması yaşarsınız ve tedavi görmeniz gerekir. Bununla birlikte, reçetesiz satılan ve reçeteli ilaçların çoğunda bulunan kimyasallar, doğmamış bebeğe zararlı olabileceğinden, hamile kadınlar sivilceleri tedavi ederken çok dikkatli olmalıdır. Hamileyseniz, reçeteli, reçetesiz hatta bazı doğal yöntemlerde bile, herhangi bir sivilce tedavisi almadan önce daima doktorunuza danışın.

Bazı hamilelik sivilce tedavileri:

Karşı Tedaviler

Birçoğu akne tedavi edici kremler, jeller ve temizleyicilerde bulunan bir kimyasal olan benzoil peroksit içeren birçok reçetesiz akne tedavisi mevcuttur.   

Topikal tıbbın yalnızca %5'inin vücudunuz tarafından emildiğini ve bu kimyasalların hamilelik sırasında kullanılması çoğunlukla güvenli olsa da, güvenliklerini tamamen doğrulayan kapsamlı bir çalışma olmadığını belirtmekte fayda var. Reçetesiz satılan sivilce ilaçları kullanmadan önce doktorunuzla konuşmanız önerilir.  

Reçete Tedavileri

Ayrıca akne tedavisi için ağız yoluyla alınan ilaçlar ve topikal (cilde dışarıdan uygulanan) retinoidler de dahil olmak üzere birçok reçeteli tedavi mevcuttur. 

Reçetesiz akne ilaçlarında olduğu gibi cildinize uyguladığınız ilacın sadece %5'i vücudunuza girecektir.  

Bu ilaçlar sadece dermatoloğunuz tarafından reçete edildiğinde alınmalıdır ve ciltle ilgili endişelerinizi doktorunuzla paylaşırken hamile olduğunuzu mutlaka belirtin.  

Profesyonel Çözümlere Yer Açın

Hamilelik sırasında sivilce çok yaygındır ve herkes bunu alabilir ve mevcut birçok tedavi sivilceyi başarılı bir şekilde tedavi edebilirken, hamileyseniz herhangi bir tedaviye dikkatli  yaklaşmalısınız. Hamilelik sivilcelerini tedavi etmenin en güvenli yolu, sizin için en güvenli ve en uygun tedavi seçeneklerini tartışmak üzere bir tıp uzmanını ziyaret etmektir. 

Uzman Dermatolog Doç Dr. Yasemin Oram tarafından geliştirilen Propia akne karşıtı ürünleri hamilelik sivilceleriyle savaşırken her zaman yanınızda. 

Etkin formülüyle ihtiyacınız olan Propia’ya ulaşmak için ürünleri inceleyebilirsiniz.

https://www.propia.com/karma-yagli-akne-egilimli-ciltlere-ozel-sivilce-karsiti-bakim-urunleri/ 


“Söz konusu içerik yalnızca genel bilgilendirme amaçlıdır ve tıbbi tavsiye niteliğinde değildir. Lütfen uzman görüşüne başvurunuz”.  

$(window).on('load', () => { gtmUserProperties() });