Bilgilendirme!
Tüm Siparişlerde Kargo Ücretsizdir!
Propia Sivilce Ve Siyah Nokta Karşıtı Bakım Seti Alımlarına Peluş Çanta Hediye!

Akneli/Sivilceli Ciltler için Nemlendirme Adımının Önemi

Cilt tipiniz ne olursa olsun herhangi bir cilt bakımı rutininde nemlendirme adımı oldukça önemlidir. Eğer cilt tipiniz karma, yağlı veya akneye eğilimli ise cildinizdeki yağı ve nem dengesini korumak adına doğru sivilce karşıtı kremi seçmek sizler için oldukça hassas olacaktır. Burada tercih yaparken gözenekleri tıkamayan, su bazlı ve yağsız formüller tercih edilmelidir. Eğer cildinizde akne karşıtı etki istiyorsanız burada püf nokta akne ile mücadele eden bileşenler içeren bir sivilce kremi seçmekten geçmektedir.

Nemlendirici Kullanmak Neden Önemlidir?

Karma, yağlı veya akneye eğilimli bir cilde sahipseniz cilt bakımınızı yaparken nemlendirme adımına yeterince önem vermiyor olabilirsiniz. Ancak nemlendirme sağlıklı ve ışıltılı bir cilt için her tür cilt bakım rutininin kritik bir adımıdır. Evet, yanlış duymadınız! Sivilce için krem kullanmak oldukça önemlidir ve bu adımı atlamak cildinde kuruluk, pullanma ve fazla sebum/yağ üretimi gibi bazı sorunlara sebebiyet verebilir. Bu blog yazısında; karma, yağlı ve akne eğilimli cilt tipleri için nemlendirmenin öneminden ve bu cilt tiplerinin ne tarz sivilce kremleri  kullanabileceğinden bahsedeceğiz.


Karma, yağlı ve akne eğilimli ciltler için cilt bakımı hedefi ciltte yağ ve nem dengesini korumak olmalıdır. Bu tarz cilt tiplerinde bu dengeyi korumak zaman zaman zor olabilir. Yağlı bir cilt için nemlendirme adımının önemli nedenlerinden biri nemlendirici bileşenlerinin içeriklerinde kurutucu etkiye sahip bileşenler olmasıdır. Sivilce karşıtı kremlerin içerisinde yer alan salisilik asit gibi akne karşıtı içerikler, akne karşıtı etki konusunda oldukça etkili olacaktır. Sizler cildinize nemlendirme adımını gerçekleştirmediğiniz taktirde cildiniz daha da kuruyabilir ve bu da daha fazla sivilce oluşumuna ve cilt bariyerinizin bozulmasına yol açabilir. Ek olarak, yağlı veya karma cildiniz varsa cildiniz zaten yağlı olduğu için nemlendirme adımını tamamen atlama eğiliminde olabilirsiniz. Ancak bu cildiniz için yapabileceğiniz büyük bir hatadır.  Cildinizi nemlendirmediğinizde ortaya çıkan nem eksikliğini telafi etmek adına daha fazla yağ üretimine sebep olacaktır. Bu durum olduğunda gözenekleriniz tıkanarak yağı, sebumu gereğinden fazla üretecek ve bu durum da cildinizde daha fazla sivilce oluşumuna neden olabilecektir.


Nemlendirici Kullanmak Akneler Konusunda Yardımcı Olabilir Mi?

Nemlendirici kullanımı sivilce ile mücadele konusunda size yardımcı olabilir. Yağlı ciltler için nemlendirici, cildin yağ ve nem dengesini düzenleyerek sivilce çıkma olasılığını azaltabilir. Ayrıca sivilce tedavilerinden kaynaklanan kuruluk ve tahrişi azaltarak cildi yatıştırmaya yarar. Yağlı ciltler için nemlendirici kullanmak istiyorsanız, yağsız nemlendirici ürünlerini tercih etmelisiniz.  Sivilceye eğilimli ciltler için doğru sivilce karşıtı kremi seçmek ve gözenekleri tıkayabilecek ağır, yağlı formüller ve komedojenik içeriklerden kaçınmak önem arz etmektedir. Nemlendirme adımı cilt bariyerinin güçlendirilmesine yardımcı olur. Cildiniz uygun şekilde nemlendirildiğinde, bu dış saldırganlara karşı kendini daha iyi savunacak, bu da cildinizi sağlıklı tutmaya yardımcı olacaktır.


Cildinizin Tipine Uygun Nemlendirici Seçimi

Karma, yağlı ve akneye meyilli ciltler için nemlendirmenin önemini konuştuğumuza göre, sıra cilt tipinize uygun nemlendiriciyi seçmeye geldi. İşte yağlı bir cilt için nemlendirici seçerken aklınızda bulundurmanız gereken bazı ipuçları:

· Hafif yapılı, komedojenik olmayan formülleri tercih edin: Eğer yağlı veya akneye meyilli bir cildiniz varsa gözeneklerinizi tıkamayacak bir nemlendirici tercih etmelisiniz. Komedojenik olmayan formüller buna özel olarak tasarlanmıştır ve birçok hafif, yağsız nemlendirici de bu kategoriye girmektedir.

· Jel veya su bazlı formülleri önceliklendirin: Karma veya yağlı ciltler için jel veya su bazlı bir nemlendirici harika bir seçenek olabilir. Bu formüller daha hafif olma eğilimindedir ve hızlıca emildiğinden dolayı gündüz kullanımı için ideallerdir.

· Akne karşıtı içeriklere sahip bir nemlendirici seçin: Sivilce ile mücadele ediyorsanız salisilik asit gibi sivilce karşıtı aktifler içeren bir sivilce kremi edinin. Bu içerikler cildinizi temiz tutmaya yardımcı olurken aynı zamanda gerekli düzeyde nemlendirme sağlayacaktır.

· Ağır veya zengin formüllerden kaçının: Karma veya yağlı ciltler için cildinizi yağ bazlı ve ağırlaştıran formüllerden uzak durmalısınız. Bunun yerine hafif ve yağsız formüller cildinize daha iyi gelecektir.


Akneli Ciltler Hangi İçeriklerden Kaçınmalıdır?

Eğer akneli bir cildiniz varsa sivilceleri daha da kötüleştirmemek için bazı içerik ve nemlendirici türlerinden kaçınmanız gerekmektedir. Akne eğilimli ve yağlı cilt için nemlendirici seçerken aşağıdaki özelliklerden uzak durmalısınız.

· Ağır ve yağlı nemlendiriciler: Bunlar gözenekleri tıkayabilir ve daha fazla sivilceye neden olabilir. Bunun yerine hafif ve yağsız ve su bazlı formülleri tercih edin.

· Komodojenik içerikler: Bunlar gözenekleri tıkayıp akneyi kötüleştirebilen içeriklerdir. Gözenekleri tıkamayan formüller sizin için en ideali olacaktır.

· Tahrişe neden olabilecek içerikler: Bazı sert kimyasal içerikler cildi kurutabilir veya tahriş edebilir. Cildinize nazik ve yatıştırıcı özelliği olan bitkisel aktiflerden elde edilen sivilce karşıtı kremler uygulayın. Bu tür nemlendiricilerden ve içeriklerden kaçınarak cildinizi temiz ve sağlıklı tutabilirsiniz.


Akne ve Yağlanma Karşıtı Kremler Ne Kadar Sıklıkla Uygulanmalı?

Akneli cilde sahip kişiler, ciltlerini temizledikten sonra ideal olarak sabah ve akşam olacak şekilde günde iki kez nemlendirici kullanmalıdırlar. Yağlı ciltler için nemlendirici kullanmak, cildin yağ ve nem seviyelerini dengeleyerek sivilce oluşma olasılığını azaltabileceğini göz önünde bulundurmayı unutmamalısınız. Akne eğilimli ciltler için nemlendirici seçerken gözenekleri tıkamayan formülleri seçmek ve yağlı cildi kötüleştirebilecek yoğun veya ağır kremlerden kaçınmak önemlidir. Nemlendirme, bazen cildi kurutabilen akne tedavilerinden kaynaklanan tahrişi hafifletmeye ve azaltmaya da yardımcı olabilir. Eğer reçeteli bir akne tedavisi görüyorsanız, nemlendirici uygulamanın en iyi zamanı hakkında, ürün etkilerini azaltmamak adına, dermatoloğunuzla iletişime geçmeniz en doğrusu olacaktır.


Sonuçları Ne Zaman Görebilirim?

Ne zaman sonuç alınacağı, kişinin cilt tipine ve akne şiddetine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Sabırlı olmak önemlidir sonuçları minimum 21 gün gibi bir zaman alabilir.


Özetlemek gerekirse, cilt bakım rutininin herhangi bir türünde cilt tipiniz ne olursa olsun nemlendirme adımı çok önemlidir. Karma, yağlı veya akneye eğilimli ciltleri olanlar için ciltteki yağ ve nem dengesini korumak adına doğru nemlendiriciyi seçmek özellikle önemlidir. Hafif, gözenekleri tıkamayan formülleri tercih edebilir ve jel veya su bazlı bir formülleri kullanmaya özen gösterebilirsiniz. Ağır veya zengin formüllerden kaçınmak ve akne karşıtı etki elde etmek istiyorsanız buna uygun bileşenler içeren bir sivilce kremi kullanabilirsiniz. Bu ipuçlarını takip ederek ve doğru ürünleri kullanarak cildinizi nemlendirerek hiç olmadığı kadar sağlıklı tutabilir aynı zamanda akneleri de önleyebilirsiniz.


“Söz konusu içerik yalnızca genel bilgilendirme amaçlıdır ve tıbbi tavsiye niteliğinde değildir. Lütfen uzman görüşüne başvurunuz”.

$(window).on('load', () => { gtmUserProperties() });